Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΕΝ ΚΥΘΝΩ

αξιοθεατα

maroulas

Μαρουλάς

Αρχαιολογικά ευρήματα στη περιοχή Μαρουλάς της Κύθνου μαρτυρούν ότι το νησί κατοικήθηκε την περίοδο της Μεσολιθικής εποχής. Αρκετά ευρήματα από τον υπαίθριο οικισμό, που χρησιμοποιήθηκε ως σταθμός ανεφοδιασμού ή ορμητήριο, σώζονται μέχρι και σήμερα. Με τις ανασκαφές αποκαλύφτηκαν αρχαιολογικές κυκλικές κατοικίες, τάφοι και ένας ανθρώπινος σκελετός, κοντά στον οποίο βρέθηκαν λίθινα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι εκείνη την εποχή. Ο οικισμός αυτός στην Κύθνο είναι ο μοναδικός υπαίθριος εκείνης της περιόδου που έχει βρεθεί στον ελλαδικό χώρο.

kastrowrias

Το Κάστρο της Ωρυάς

Πριν το ακρωτήρι Κέφαλος, ανάμεσα στους λόφους Σκλάβο και Γιαλούδι στα βόρεια του νησιού, βρίσκεται το Κάστρο της Ωριάς. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια από τις παλιές κατοικίες που σώζονται μέχρι και σήμερα. Εδώ βρισκόταν η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 16ο αι.

katafyki

Σπήλαιο Καταφύκι

Κοντά στο πανέμορφο χωριό Δρυοπίδα, στη θέση Φιρές, βρίσκεται το σπήλαιο Καταφύκι. Eίναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ελλάδας, με γοητευτικούς λαβύρινθους που κοσμούνται από πολύ πλούσιο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο.

iamatika-loutra

Yδροθεραπευτήριο της Κύθνου

Το Υδροθεραπευτήριο της Κύθνου βρίσκεται στα Λουτρά. Το κτίσμα χρονολογείται από το 1857 και διαθέτει ιαματικές πηγές με θεραπευτικές ιδιότητες. Θα δείτε από κοντά τους λουτήρες του πρώτου βασιλικού ζεύγους της Νεότερης Ελλάδας του Όθωνα και της Αμαλίας, που βρίσκονται εκεί.

ekklhsia

Eκκλησίες

Η Κύθνος έχει 128 εξωκκλήσια εκτός από τις εκκλησίες των δυο χωριών της. Θα τις δείτε να ξεπροβάλλουν κατάλευκες, ταπεινές, μέσα στα χωράφια ή πίσω από τους μικρούς ορεινούς λόφους του νησιού. Μπορείτε να τις επισκεφθείτε και να θαυμάσετε την απλότητα και τη σοφία των ντόπιων κτιστών.

panagia-kanala-2

Εκκλησία της Παναγιάς Κανάλας

H εκκλησία της Παναγιάς Κανάλας, είναι η προστάτιδα της Κύθνου. Στη συγκεκριμένη εκκλησία, μια από τις ωραιότερες των Κυκλάδων, φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς, που σύμφωνα με την παράδοση βρέθηκε από ψαράδες σ’ένα κανάλι.

laografiko

Βυζαντινό και Λαογραφικό Μουσείο

Στην εκκλησία του Αϊ Γιώργη στην Δρυοπίδα, αξίζει να επισκεφθείτε το μικρό Βυζαντινό Μουσείο το οποίο στεγάζεται εκεί. Βρίσκονται συγκεντρωμένα πολύτιμα εκκλησιαστικά αντικείμενα και σπάνιες βυζαντινές εικόνες ανυπολόγιστης αξίας και αισθητικής. Στη Δρυοπίδα βρίσκεται και το Λαογραφικό Μουσείο, στο οποίο μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τη ζωή των κατοίκων των παλαιότερων χρόνων, μέσα από αντικείμενα καθημερινής χρήσης και παραδοσιακές φορεσιές.